Метъл карта
Bulgarian metal map
Вход
Потребителско име:
Парола:
Регистрация
Афиш
Afish
Afish
Afish
Afish
Afish
Afish
Afish
Afish

ИНТЕРВЮ С CONCRETE

Newz

Кратък разговор с Калин Колев от шуменската дет метъл шайка CONCRETE!


Как тръгна идеята за Concrete?

Здравейте! Идеята за Concrete се зароди преди около година и половина. Имах няколко идеи за парчета и ги показах на нашият басист Живко Стоянов. Той ги хареса и тогава започнахме да ги доразвиваме. Следващ в бандата дойде Иван Иванов. Съставът беше от нас тримата известно време, докато намерим барабанист, което се оказа доста трудна задача. След като сменихме няколко човека, в момента сме с Иво Иванов, който е перфектно попълнение за състава.


Представи останалите в бандата ?

Аз съм Калин Колев, вокал и китара, вторият ни китарист е Иван Иванов, Живко Стоянов свири на бас, а името на барабаниста е Иво Иванов, когото някой може да разпознае още като Lord Curse от времето му с Ira Deum.


CONCRETE


Имахте промени в състава...

Да. За много малък период от съществуването на бандата до сега сменихме няколко барабаниста. Нещата просто не се получаваха поради една или друга причина. В момента обаче е различно. Този път направихме добър избор като се установихме с Иво, защото си личи, че върши нещата с желание и отдаденост. Вярвам, че съставът на групата не е бил по-силен досега.


Разкажи за ЕР-то.

"Annihilation of Humans" e първото ни издание. Това ЕР съдържа пет песни, силно повлияни от Флоридската дет сцена, но все пак мисля, че успяхме да вкараме в тях собственият си стил на свирене. Записите по него бяха осъществени в домашни условия в периода януари-март 2012. Доволни сме от финалния продукт. Всичко в ЕР-то е направено със огромно старание и отдаденост, от обложката (за която благодарим на Лили Пламенова) през текстовете до финалният микс (за който много помогна Тодор Тодоров). Мисля, че е изданието задава доста добро начало за следващи творби.


Според вас, хареса ли се на хората, как реагират медиите ?

Получаваме добри отзиви за него. Изглежда на хората им харесва. Мисля че всеки фен на олдскуула дори и на дет метъла като цяло би намерил по нещо в това ЕР. Тепърва и медиите започват да проявяват интерес.
Нов запис ? В каква насока ще бъде ?

Готвим първия си дългосвирещ албум и ще се мъчим да го изкараме някъде през средата на 2013. Материалите за него са готови, в това число името и обложката. Ще съдържа около 11 песни. Името му ще е Dawn of Revival. Олдскуул дет метъл. Това е главната идея, около която се върти Concrete. Ще има значителни промени в звученето, едни от най-забележителните вероятно ще е новата техника на вокалите – те ще бъдат по-ниски. Ще има промени по тона на инструментите и така нататък.


 

Сами ли ще го издадете? Преговаряте ли с някой лейбъл ?

Търсим лейбъл, чрез който да го издадем. Това ще улесни многократно процеса на изработка на материални копия от нас самите, както и самото разпространение на творбата, но дали това ще се осъществи - времето ще покаже!


Планирате ли концертна промоция из страната за следващото издание ?

Да. Концертна промоция трябваше да има и за Annihilation of Humans, но нещата някак се разминаха. За Dawn of Revival, обаче такава ще има, за места още не сме мислили.


Къде и кога могат да ви чуят на живо ?

Стремим се да правим колкото се може повече участия. С най-голяма честота са концертите във Варна, по-специално във Бар Грайнд, за която възможност благодарим на управителите. Всяко участие се известява предварително в нашата Facebook страница, която интересуващите се могат да следят за подробности.


Нещо за финал ?

Благодарим за подкрепата на българските фенове! Радвам се когато виждам че има хора, които все още поддържат сцената и я обичат. Продължаваме в същия дух и ще даваме всичко от себе си. Наздраве !

 Връзки

РЕВЮ: CONCRETE - "ANNIHILATION OF HUMANS"

Posted by bleakness
9 October 2012


[Сподели]

Няма намерени коментари по темата.


Copyright © 2005-2666 MetalBest. Всички права запазени.

XHTML | CSS | RSS

Metal Best RSS

Изработка на уебсайт
онлайн магазин